Ontmoetingen:Ti Amo's van Hartmut De Maertelaere

TEKST groter lettertype kleiner lettertype

dinsdag 13 augustus 2013 om 15:41 uur.    |    Terug naar Proza
Dit werk werd reeds 2644 maal bekeken.


Ontmoetingen: Ti Amo’s van Hartmut De Maertelaere

Fotograaf Hartmut De Maertelaere (°Kalken 3.3.1967) groeide op in een artistiek gezin. Vader was beeldhouwer en moeder vioolbouwster. Sinds zijn kinderjaren stond hij altijd in direct contact met kunst, literatuur en muziek. “Zo werd mijn hart elke dag vervuld door de vreugde en de passie voor muziek en kunst in al zijn vormen”
Aan het SISA behaalde hij zijn diploma fotografie. Hij volgde eveneens een opleiding “Reclame en marketing”. Samen met enkele bevriende fotografen richtte hij Vzw Photo-Explorers op. In het kader van “875 jaar Hoboken” in 2010 publiceerden zij het originele fotoboek ‘Hoboken anno 2010” . (1) Het werd geen zoveelste heemkundige oprisping met de obligate foto’s uit de 19e of begin 20e eeuw. In dit bijzonder lijvige boek werden honderden momentopnames van inwoners en gebouwen uit dit Antwerps district opgenomen. Eveneens werd ‘De Inwijkeling“, het zesde stadsgedicht van Peter Holvoet-Hanssen in samenwerking met Bert Bevers en mezelf gepubliceerd. (2). Hij is tevens de fotograaf met wie ik graag samenwerk in het kader van de foto- en gedichtententoonstelling “Poëzie in Hoboken” .

Met een fluwelen nauwkeurigheid observeert Hartmut De Maertelaere mens en wereld. Sinds vele jaren heeft hij een passionele relatie met Italië, Sicilië in het bijzonder. De oprechtheid en de warmte van Sicilianen bekoren hem. Hoe zuidelijker hoe heviger en talrijker de liefdesboodschappen in het straatbeeld voorkomen. In Rome fotografeerde hij ooit zijn allereerste “Ti Amo”. Sindsdien werd een hele verzameling van deze liefdesverklaringen en vooral dan van beloftes van eeuwige liefde aangelegd.
Op 7 september opent om 20u in de Love2Arts Gallery van Opus4 Desguinlei 90 te Antwerpen de tentoonstelling :"Ti Amo - Haiku - Un Incontro". Ferre Denis, Chris Van de Rijck, Walter Simons, Marleen de Crée, Patricia De Landtsheer, Mark Meekers, en Gustavo Del Ré schreven elk drie Haiku’s die bij de foto’s worden geëxposeerd

Speciaal voor deze tentoonstelling zal de Japanse violist, Takao Hyakutome op de vernissage een muzikaal intermezzo verzorgen. Deze virtuoos vertolkt vijf “Haiku’s voor vioolsolo”, gecomponeerd door Volker Ignaz Schmidt.
Op deze expositie wordt eveneens het gelijknamige fotoboek met de tentoongestelde foto’s en de haiku’s voorgesteld.(3)
Frank De Vos


(1) Hartmut De Maertelaere, Frank Lambrechts, Raf Van den Bogaert Hoboken anno 2010, 208 blz, Photo Explores Uitgevers-Lannoo Press 29€
(2) http://www.frankdevos.be/nieuws.asp?id=178
(3) Het boek kost 22€ en is per mail te bestellen: hartmut.de.maertelaere@telenet.be ( de verzendkosten bedragen 2€ indien het niet op de vernissage wordt afgehaald )

 

 

 




Vorige werk: Ontmoetingen: Eliane Rodrigues, wereldklasse. Terug naar overzicht Ontmoetingen Volgende werk: Ontmoetingen: Roland Bergeys